
طرز تهیه برنج آبكشي مجلسی در کوتاه ترین زمان
آماده کردن برنج دانه بلند آب کشی با دانه کشیده شده شاید به سادگی دم کردن کته نباشد اما با دانستن چند نکته کارمان بسیار ساده می شود. اگر نگران شفته شدن برنج هستین یا نگران کالری زیاد برنج کته هستید ما روش و طرز تهیه برنج ابکش را در کمترین زمان به شما آموزش می دهیم . با ما باشيد.
مواد لازم برای تهیه برنج آبکشی مجلسی
برنج | یک پیمانه |
نمک | یک قاشق غذا خوری |
روغن | دو قاشق غذا خوری |
طرز تهیه برنج آبکشی مجلسی
مرحله اول
برنج را ابتدا پاک کرده تا در آن سنگ یا جسم خارجي نباشد.
سپس آن را با آب سرد بشوريد. تا آب، تمیز و زلال شود.
موقع شستن مراقب باشيد برنج را فشار ندهید تا باعث شکسته شدن آن نشويد.
در بیشتر مواقع سه بار شستن برنج كافي است.
مرحله دوم
بعد از شستن برنج روي آن آب ولرم ريخته و نمك را اضافه كنيد تا حدي كه شور نباشد.
سپس به مدت سه ساعت برنج را خيس كنيد. پس از سه ساعت خیس خوردن آب اضافی را خالی کنید .
مرحله سوم
قابلمه را از دو سوم آب پر کرده و روی حرارت بگذارید. اندازه قابلمه باید مناسب اندازه برنج باشدتا جا براي جوشيدن و قد كشيدن باشد.
پس از آن که آب شروع به جوشیدن کرد. برنج خیس شده را درون آب در حال جوش بريزيد.
شعله را کم نکنید. و فقط گاهي برنج را به آرامي هم بزنيد. تا دانه هاي برنج به هم نچسبد.
در اين مرحله مي توانيد در حد يك ليوان آب سرد به برنج در حال جوش اضافه كنيد كه اين كار باعث مي شود به خاطر شوك وارده قد برنج بلند تر شود و به اصطلاح قد بكشد.
مرحله چهارم
مدت زمان لازم براي جوشيدن به نوع برنج شما بستگي دارد،
و بهترین راه برای مطلع شدن از آماده بودن برنج، آن را بین دو انگشتان خود قرار دهید و با كمي فشار دانه باید نصف شود ولی له نشود
و يا زماني كه تعدادي از دانه هاي برنج تا حدي سبك شد و روي برنج هاي در حال جوش آمد نشان از آماده بودن برنج براي آبكش كردن است.
مرحله پنجم
برنج را داخل آبکشي كه از قبل حاضر کرده ايد بریزید و برای خارج شدن نمک اضافه و يا لعاب برنج روی آن، آب ولرم باز کنید.
مرحله ششم
در اين مرحله مي توانيد ته ديگ خود را نان و يا برش هاي سيب زميني قرار دهيد.
به اين ترتيب كه ابتدا مقداري روغن كف قابلمه بريزيد.
بعد از داغ شدن ( براي تهيه ته ديگ ناني روغن خيلي داغ نباشد كه سريع نان سرخ و خشك شود.)
در اين حالت، حرارت روغن در حد گرم شدن كافي است.
ولي براي ته ديگ سيب زميني، اگر قابلمه نچسب استفاده مي كنيد نگران نباشيد ولي در ساير موارد روغن بايد داغ باشد تا سيب زميني ها نچسبد.
سپس برنج را ريخته و آن را وسط قابلمه، مانند کله قند جمع کنید. سپس حرارت را در حد متوسط كرده مقدار يك قاشق غذاخوري آب ريخته و درب آن را دم كني بگذاريد تا بخار كند.
سپس يك قاشق غذاخوري كره را آب كرده روي برنج بخار كرده بريزيد تا هم عطر بهتري به برنج شما بدهد و هم برنج نرم تر شود.
با توجه به سليقه تان مي توانيد تعدادي دانه هل را روي برنج بگذاريد.
حرارت گاز را کم کرده تا برنج دم بکشد.
مدت زمان لازم 25 تا 30 دقيقه براي دم كشيدن برنج كافي است.
همچنين مي توانيد براي طعم بهتر و تزيين برنج از زرشك و يا زعفران استفاده كنيد..